

Θερμόμετρο ψησίματος κρέατος και θερμόμετρο φούρνου!
(επεξεργασία με το Πρόσθετο Διαβεβαίωση Πελατών)
(επεξεργασία με το Πρόσθετο Διαβεβαίωση Πελατών)
(επεξεργασία με το Πρόσθετο Διαβεβαίωση Πελατών)
Θερμόμετρο ψησίματος κρέατος και θερμόμετρο φούρνου!
(επεξεργασία με το Πρόσθετο Διαβεβαίωση Πελατών)
(επεξεργασία με το Πρόσθετο Διαβεβαίωση Πελατών)
(επεξεργασία με το Πρόσθετο Διαβεβαίωση Πελατών)
Θερμόμετρο κουζίνας για ψητό κρέας
Θερμομέτρο ψησίματος κρέατος και θερμόμετρο φούρνου
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τη φωτιά, το υλικό του τηγανιού, και για όσους θέλουν να έχουνε σίγουρα και τέλεια αποτελέσματα η λύση είναι το αναλογικό θερμόμετρο.
Για ιδανικό ψήσιμο, καλό είναι να χρησιμοποιούμε το αναλογικό θερμόμετρο το οποίο μετράει τη θερμοκρασία πυρήνα, δηλαδή στην καρδιά του κρέατος, και μας δείχνει πόσο ψημένο είναι.
Δείτε μερικές θερμοκρασίες και τι σημαίνουν:
Bleu ή μισοψημένος ή αλλιώς σχεδόν ωμό.
Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κρέατος αγγίζει περίπου τους 52-54ºC. Ο συγκεκριμένος βαθμός ψησίματος, ενδείκνυται μόνο για κόκκινα κρέατα.
Saignant ή medium rare ή αλλιώς μέτρια ωμό.
Η θερμοκρασία στην "καρδιά" του κομματιού, είναι 55-57º C. Ο συγκεκριμένος τρόπος ψησίματος ενδείκνυται για stakes, κυνήγια και αρνί.
Medium well ή μέτρια καλοψημένο.
Θεωρείται ο πιο αγαπητός βαθμός ψησίματος στην Eλλάδα, με θερμοκρασία στους 66-69º C στο κέντρο του κρέατος.
Bien cuit ή well done ή καλοψημένο.
Ο συγκεκριμένος βαθμός ψησίματος ισχύει για το χοιρινό, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο του κομματιού φτάνει τους 72-74º C. Μετα τους 75º, ειναι ο γνωστός βαθμός ψησίματος σόλα !
Χαραχτηριστικά:
Το θερμόμετρο δεν μπορεί να αφεθεί στο φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος, χρησιμοποιείται για μία μόνο μέτρηση της θερμοκρασίας του κρέατος κατά τη διάρκεια του ψησίματος.